20 fantastiske små steder i Bordeaux og Arcachon

20 fantastiske små steder i Bordeaux og Arcachon

Arkitekturen går til Bordeaux

Har netop været 6 dage i Bordeaux på job og studietur. Frankrigs 9. største by virker stor og omfattende, men der bor altså kun ca. 250.000 som i Aarhus. For at komme op over 1 million, som Storkøbenhavn, skal man have hele Bordeaux regionen med, hvilket jo altså er et kæmpe landområde i det sydvestlige Frankrig.

Udover de liflige druer og en omgang rødvin af en anden verden, blev jeg meget betaget af den ældre byggestil blandet med en mere moderne arkitektonisk stil som fungerer rigtig fint sammen. Fra gamle romerske ruiner til den 20 år gamle retsbygning af arkitekten Richard Rogers. Der er noget Paris’isk hygge over byen, de klassiske bygninger og området, men helt klart mere roligt, hvilket egentlig er rart når man er vant til det meget pulserende Paris. Der er moderne sporvogne blandet med den klassiske franske bytrafik med biler, scootere og faktisk også en hel del cykler.

Boede på et meget fint sted med kun 15 værelser “La Maison Bordeaux”. Et lille palads i midten af byen indrettet som et privat hjem med adelige aner. Indvendigt mindede det mest af alt om et slot og receptionen var som kontoret i huset ved siden af biblioteket osv. En labyrint med rum-sammensætninger og gangforløb der kan få enhver arkitekts øjne og smag sat i sving. Forgården et dejligt åndehul med de karakteristiske høje spidse fyrretræer.

Var på job med lokale franskmænd så vi fik prøvet nogle af de meget lækre specielle restauranter i byen. Bla. “Restaurant Le 7” i det helt nybyggede vin-museum “La Cité du Vin”. En arkitektonisk perle der udefra minder om en stor afrundet vin-karaffel og indvendigt har en meget lækker indretning. Indretningen af restauranten der selvfølgelig ligger på 7.sal, var også fantastisk med view udover byen og floden Garonne. Herfra kunne også ses en meget StarWars agtig bro over floden, hvor hele kørebanen simpelthen hæves lodret ca. 50 m op  ad 4 tårne.

På restauranten L’Entrecote fik vi en anden aften den klasisske og eneste menu siden 1959:

La formule

Notre faux-filet paré finement coupé (tranche de viande de bœuf de 170 grammes)
avec sa fameuse sauce,
ses pommes allumettes et sa salade aux noix
19€

(boisson non comprise)

Det var en meget mundvands drivende oplevelse og der var refill på både fritter og Entrecôte skåret i skiver lagt i saucen. Forstår godt at det koncept har kørt non-stop siden 1959 🙂

Fra Bordeaux og ud til vandet ved Archachon er der 65 km, som er en flot tur i bil, der foregik i en helt ny Audi Q2, og en yndet ferie og afslapnings destination for den bedre bemidlede del af Paris og landet derimellem. Der er østers og hvidvin i verdensklasse og en sand-dune du Pilat, der kan gøre Råbjerg Mile mere end misundelig. Med sine 60 millioner m³ sand er den ca. 20 gange større, rummeter mæssigt, end den danske version. En bjergkæde af sand. Helt formidabelt sted mellem skov og hav.

En lang gå tur i villa områderne åbenbarede en fantastisk skare af alt fra Villa VilleKulla’er til mansions man kun ser i film eller drømme. Helt klart et sted man godt kunne bo 1 måned eller 2 om året. Stranden i Arcachon er kæmpe stor, har en lækker hvid gangbro ud i havet som man kender det fra Brighton Pier i Sydengland, og et væld af seafood restauranter af den exorbitante slags.

På denne tid af året får man alt fra 15-30 grader afhængig af skyfrihed eller ej. Sommerfølelsen kravlede helt ind under huden og en drøm om et hus i det syd-franske er stadig svær at glemme. Jeg havde aldrig været her før, og måske du heller ikke har? Det krævede en mellemlanding i Paris, men fra denne sommer skulle man kunne flyve direkte fra København! Bon Voyage 🙂

 

 

Ingen kommentarer
Vis mere