2000 og 17 rejser

2000 og 17 rejser

Min første Storyplanes rejse omhandler netop rejser i begyndelsen af dette nye år med det flotte tal 2017.

Jeg har altid rejst meget, men slår vist min egen rekord i dette forår med en tur ca. hver anden/tredje uge. Det er godt for sjælen, hovedet og godt for business, så det er ret meget win-win-win!

Jeg var i Helsinki over Nytår hvor det var lidt af en ekstra overraskelse at Finland fejrede 100 års independence day samme aften. Det var en rigtig storbys oplevelse med ca. 400.000 mennesker på gaderne, og et heftigt fyrværkeri show, hvor jeg afsluttede mine ca. 52km rundt i Helsinki’s gader og natur, på de flade konvolutter inden midnat. Jeg elsker at gå for motionens og det mentales skyld, ligesom man oplever byer og steder på en helt anden intens måde til fods. Tilbage på hotellet ved 3-tiden så jeg Nytårsfejringer fra hele verden på CNN og BBC, og nåede ikke meget søvn, da jeg sku meget tidligt op 1.Januar for at sejle til Talinn i Estland på en lille 1-dages tour i den gamle by.

Helsinki – Finland 100 NYTÅR

Hotel F6 – Helsinki

Helsinki – Sibelius Monument

Helsinki – Hotel F6

Helsinki 31.12.2016

Talinn Estland

I midt Januar stod den på 5 dages cat-skiing i Makedonien, i det største ski område fra det gamle Yugoslavien før krigen, men som idag er fuldstændig forladt lige bortset fra en flok kroatiske guider der har startet et lille cat-skiingfirma kaldet eskimo-freeride. Det var en fantastisk oplevelse at blive kørt fra bunden til toppen af bjergene ca. 8 gange om dagen i en stor flot sne-traktor med larvefødder på. Det var off-piste ture det hele og det var first-tracks stort set hvert run, 5 dage i træk, helt uberørte sne landskaber og udover nogle få lokale bjerbestigere, var de spor man ku se både op og ned, vores egne. Fra de helt golde toppe over skyerne til de dybe skove nederst på bjergene. Et offpiste heaven! Og en natur oplevelse uden lige. Selv mine off-piste ture til Hokkaido i Japan fik kamp til stregen her! Turen var med alt betalt på et hotel der lå langt fra al civilisation, så det var kun baren der kunne bruges penge på. Priserne var som for 30 år siden i DK. Med andre ord et slaraffenland for en dansker 🙂 Vi var 4 mand afsted og mødtes med både tyskere, englændere, tjekker, polakker og slovenere der var på samme tur. Én eftermiddag og aften var vi en 4-5 mand der fik 22 øl, 29 Gin-Tonics og 4 kopper kaffe for den nette sum af hvad der svarer til 485,- Dkr. Hvilket jo altså er ca. 8-9 kr. pr. genstand!! Billederne her taler for sig selv.

Makedonien Freeride

Makedonien Freeride

Mig på ski – Makedonien Freeride

Min ven Egil på Snowboard – Makedonien Freeride

Ankomsten i fresh powder – Makedonien Freeride

Ugen efter stod den så på en tur til Oslo med Zulu Awards som mit firma lavede scenografi til på Oslobåden, ugen efter igen til Stockholm møbelmesse, og så igen ugen efter Abu Dhabi og Dubai og lave messestand i 10 dage. Det er nogle helt vanvittige byer og steder i Emiraterne og hvad enten man er arkitekt eller helt almindelig turist kan man altså ikke blive andet end benovet og en smule baffled over intensiteten og størrelsen af de byer. Det er mindblowing! En stor del af det er flot og vildt fantastisk, men en hel del er også grimt, ulogisk og bare for meget… Der er blevet smidt rigtig mange olie-milliarder efter mange dumme tiltag, men efter finanskrisen i 2008 virker det dog som om, at de er begyndt at tænke en smule mere over tingene. Ellers er det en vibrant smeltedigel af folkefærd fra hele verden der er mixet godt op i denne mellemøstlige cocktail. 9 overnatninger på et 5-stjernet hotel med de lækreste restauranter, pool på tagterrassen og en stor lækker splinterny 4-Hjulstrækker i nogle dage var en helt ok måde at opleve det hele på.

Oslo Båden Zulu Awards

Oslo Båden Zulu Awards

Stockholm – Morgengåtur til Møbelmessen

Stockholm Møbelmesse

Stockholm Hotel iver

Abu Dhabi Grand Zayed Mosque

Dubai Night view fra 555m højde

Quadbike kørsel i Abu Dhabi Desert

4-hjulstrækker kørsel i Abu Dhabi Desert

Dubai

Dubai – Burj Khalifa 828m – Going into the clouds!

Forrige weekend var det så en tur til Warszawa med min Lillebror. Jeg havde givet ham turen i julegave og vi fik 2 dages god bromance med afslapning, hygge og god mad i den ret så flotte by. Var imponeret over hvor mange høje bygninger over 200m de faktisk har i downtown samt den russiske indflydelse på en del af byen og byggeriet. 4 dage senere gik turen til Amsterdam med FC København.

Warszawa

Warszawa

Warszawa Old Town

Amsterdam Arena – Ajax vs FCK 16.03.2017

Amsterdam

Nu sidder jeg så i Bordeaux i 6 dage, hvor vi i mit firma laver endnu en messe, og skriver det sidste af denne lille rejse. Jeg har idag sendt min kollega Mihewi på en Taxa til lufthavnen, da hun kun skulle være med hernede de første 3 dage. Solen skinner ind ad mit vindue, det er 25 grader, der dufter af Sydeuropa på gaden, der er sommer på hjernen, der tikker gode sms’er ind fra kontoret derhjemme og jeg har lavet mit hotelværelse om til et lille kontor med musik, skitser, notesbøger og 7 projekter på tapetet.

Bordeaux – Mandag Morgen

Bordeaux – View fra La Cité du vin

Bordeaux – Incoming

Bordeaux – Old Town Shopping

Bordeaux – Le 7 Restaurant – La Cité du Vin

La Maison Bordeaux – Hotel med kontor

La Maison Bordeaux – Hotel med kontor

Bordeaux Centrum

I April står den så på 4 dage i Bukarest + det løse og i Maj 11 dage i Tokyo til en større pop-up happening mit firma ska indrette i forbindelse med Japan og Danmarks 150 års Diplomatiske Jubilæum. Halvdelen af stederne har jeg ikke været før, så det falder godt i tråd med mit Nytårs/fremtids forsæt om at tage til så mange byer og lande som muligt, som jeg ikke har været i før. 20 gange i Berlin, 15 gange i London, 12 gange i Barcelona, 10 gange i Paris, 3 gange i Japan, 8 måneder i Melbourne osv. har været fantastiske rejser og oplevelser de sidste 20 år, hvad enten det har været business, school eller pleasure og skaber en dejlig følelse af at have flere “hjem” i verden, da man virkelig efterhånden kender stederne som sin egen baglomme og har mange lokale venner og bekendte. Men det er lige som om man begynder at værdsætte sin dyrebare tid og økonomi mere og mere med årene, så nu skal new frontiers altså prioriteres og der mangler stadig en verdensdel eller 2 🙂 At rejse er som bekendt at leve – Men husk også at opleve! Din sjæl vil elske dig for det.

 

Ingen kommentarer
Vis mere