Dagens bedste kaffe

Dagens bedste kaffe

I samarbejde med Siemens Home Appliances

Jeg har i mange år været et rigtigt B menneske i den forstand vi alle kender. Sent i seng og ikke til at drive op om morgenen. Men som kreativ er det en klassisk tilstand at dagene aldrig må slutte, og man skaber bedst efter mørkets frembrud hvor alle forstyrrelser og ulvene er ude. At de fleste så efterhånden også har hørt at B menneskers døgnrytmer er langt sundere end A menneskers lader vi være en helt anden samfundsmæssig debat 🙂

Selvom jeg de sidste 10 år er blevet ret god til at følge fuglene og stå tidligt op og få det rigtige ben ud af sengen stort set hver dag, gør jeg stadig meget ud af at få sovet så meget som muligt hvilket jo altså tit resulterer i et walk-in bad + closet og så ud af døren!

Dagens første og bedste kaffe indtages derfor ofte på kontoret. Jeg elsker at komme ca. 30-60 min. før alle andre og brygge den første kop med musik i baggrunden og åbent vindue i the-køkkenet. Duften, følelsen og begyndelsen på dagen bliver altid god på denne måde, da jeg i ro og mag kan få tjekket mails og fixet nogle af de ting jeg måske ikke nåede dagen før. Duften af friskbrygget kaffe er der ikke meget der slår, da man er opvokset med den og den altid har omfavnet en begyndelse på en ny dag eller hygge og gode minder. I ens unge år var man ikke meget for smagen, men det har godt nok ændret sig med tiden. Idag er det svært at gå en hel dag igennem uden en kop, ligesom det nogle dage kan blive for meget når man udover morgenkaffen er til 5 møder i løbet af dagen og nogle gange slutter af med et par kopper om aftenen også. Jeg er dog langt mere afhængig af hyggen og traditionerne omkring kaffen end af koffeinen.

Vores Siemens kaffemaskine på kontoret

Vi har været igennem mange kaffe maskiner på kontoret, alt fra kolbekander og nespresso-banditter til stempelkander og nescafé, men sidste år anskaffede vi os en Siemens maskine, der selv kværner bønnerne, og laver en gedigen god kop kaffe! Vi har dog allerede indset at endnu en udskiftning står for døren. Mange kunder efterspørger mælk i deres kaffe, og derfor står den nye Siemens EQ9 S300 højt på listen over nyanskaffelser til næste år. Vi ser meget frem til at kunne tilbyde vores kunder en kop kaffe, som var den hentet nede hos baristaen. Se evt. mere om Siemens fuldautomatiske espressomaskiner her.

Mit kontor Arkitekturministeriet

I forrige uge var jeg faktisk ude og lave nogle små coffee-talks med Siemens og Laura Lundsgaard som snart blir til nogle små videoklip. Vi fik snakket en hel del om kaffe og betydningen heraf, som man måske ikke tænker så meget over i hverdagen. Kaffens historie er ret interrasant da den faktisk ikke er så old-tudse gammel som man skulle tro. Den er først opdaget i 15-1600 tallet og har altså idag udviklet sig til en national og international ufravigelig del af menneskers hverdag. 20 Millioner kopper kaffe om dagen i DK gør os til det næstmest kaffedrikkende land i verden pr. indbygger og 20 Milliarder kopper om dagen på verdensplan! Havde man ku tage patent på den bønne, havde man vel nærmest slået olie-sheikerne af banen.

Jeg har altid været vild med latte, nok pga. af den meget mælk, og størrelsen der forlænger hyggen, men er de sidste par år gået over til en cappucino version med knapt så meget mælk. Efterhånden er den mest foretrukne kaffe Espressoer, Americanos og des lige bare med en lille skvis mælk i. Det er ihvertfald mælken der fluffer én op over en lang dag med mange kopper mokka. Og er det store kopper når de oftest at blive kolde inden jeg får dem ned, så småt er godt!

Jeg lærte også forleden at Starbucks har 87.000 forskellige kaffe varianter på menuen, så jeg har vist en del uudforsket kaffe-terræn to go!

Coffee Talks med Laura Lundsgaard

Rullende Fotograf Marcus

Coffee Talks med Laura – DK kortet der ses i baggrunden har mit firma faktisk lavet som en del af Johannes Torpes Design Studio’s indretning af Palæo restauranterne.

 

Ingen kommentarer
Vis mere